Noutati

Militarul și luptătorul Dumitru Sîrbu a câștigat titul de campion mondial de Muay Thai

A câștigat titlul de campion mondial de Muay Thai. Un militar al Armatei Naţionale combină perfect meseria cu cea de sportiv
Un militar al Armatei Naţionale combină perfect meseria cu cea de sportiv. Vorbim despre luptătorul moldovean Dumitru Sîrbu, care a câștigat pentru a doua oară titlul de campion mondial de Muay Thai, în Belgia. Dumitru a cucerit aurul la categoria de până la 65 de kilograme.


Militarul și luptătorul Dumitru Sîrbu a câștigat titul de campion mondial de Muay Thai în 2019. Anul acesta, a mers în Belgia unde și-a apărat centura și din nou a câștigat aurul.

"Am luptat chiar de ziua Paștelui, de ziua când este slujbă la biserică. Pe data de 24 noaptea, la ora 01:30 am intrat în ring. Eu cred că a fost și un ajutor din partea Domnului, pentru că doar cu credință facem asta", a spus Dumitru Sîrbu.


De această dată, pe ring s-a întâlnit cu unul dintre cei mai buni luptători belgieni. Luptătorul moldovean spune că a avut emoții doar până la intrare în sală.


"Să câștigi un luptător bun la dânsul acasă, știți, că și pereții te ajută la tine acasă, este așa o vorbă, asta este foarte greu", a spus militarul.


De la 16 ani a început să se ocupe cu sportul, iar de atunci a participat la peste 100 de lupte de K-1 și Muay Thai pentru amatori și profesioniști. Campionatul de acum a fost cel mai greu pentru el, spune tânărul sportiv.


"Am tot piciorul traumat. De la genunchi în jos. A fost prima luptă așa grea. Poate nu grea, dar traumatică pentru mine. De obicei nu aveam așa traume", a precizat luptătorul moldovean.


Dumitru Sîrbu este militar din 2011 și uneori îi este foarte greu să combine meseria cu sportul. Totuși, acesta a fost transferat recent într-o altă funcție care îi va ușura munca.


"Acum sunt transferat la centrul sportiv de la ministerul apărării și deja eu voi fi ofițer de pregătire fizică, sport de performanță. O să antrenez militarii armatei naționale sau soldații din termen", a spus Dumitru Sîrbu.


Pe viitor, militarul și campionul moldovean susține că va munci în continuare ca să mențină titlurile obținute până acum.
APLICATIA FEA

Descarcă aplicația oficială FEA !!!